Triedny výlet sekundy – Pieniny –Červený Kláštor  –  27. – 28.6. 2022

Triedny výlet sekundy – Pieniny –Červený Kláštor  –  27. – 28.6. 2022

Koniec roka sa blížil a my sme sa dohodli, že 2 dni strávime v lone prírody na Pieninách. Trieda sa vyzbrojila dobrou náladou a náš pán šofér mohol vyraziť. Čakal nás penzión Pltník s jeho pohodlnými izbami, multifunkčným ihriskom, bazénom , reštauráciou, kolibou na posedenie a Dunajcom, ktorý kopíroval jeho polohu.

Okrem šantenia a športov (basketbal, volejbal, futbal) sme navštívili aj stredoveký kláštor, malý trh na poľskej strane Dunajca. Večer sme vďaka 3 strážcom ohňa nezostali hladní a po opakačke sme do noci športovali.

V utorok naše kroky viedli do Niedzice, kde sme nastúpili na výletnú loď a nechali sa uniesť pomyslením na rôzne dobrodružstvá…Zmrzlina  aj nanuky boli nevyhnutnosťou napriek tomu, že sme boli na severe  Slovenska. Popoludní  sme opäť nasadli do autobusu, cieľom ktorého bol Telgárt  a potom syslia lúka pod Muráňom. Takto sme sa nastavili tvárou k prírode, lebo také by malo byť leto – oddychové, plné zážitkov a v súlade s krajinou, kde ho trávime. Pekné leto všetkým  a pochvala sekunde za správanie sa na výlete :))).

Mgr. Soňa Vargová