Malé múzeum novoveku na SG- tercia a jej projekty z dejepisu

Malé múzeum novoveku na SG- tercia a jej projekty z dejepisu

Tercia nainštalovala svoje projekty z obdobia novoveku – vynálezy, umelecké diela, stavby a vytvorila malé múzeum novoveku na 3. poschodí SG. Modely, ktoré museli obhájiť slovne , pripraviť prezentáciu s príbehom daného javu aj jeho tvorcu sa stali exponátmi. Zároveň priniesli aj poznatky, kde sa dnes a v akom stave dielo/ stavba nachádza.

V našom Múzeu novoveku prevládajú diela L. da Vinciho ( jeho krídla, padák,  tank, projekt mosta,  Mona Lisa, Isabella de Este, Vitruviánsky muž), ale sú tam aj modely Halič. zámku, Topkapiho paláca v Istanbule,1. ďalekohľadu, notový záznam Bethowenovej skladby Pre Elišku.

Projekty a vystavené exponáty  vznikali dlhé hodiny v skupinách, vo dvojiciach alebo samostatne v dielňach, garážach, aj s pomocou moderných IKT.

Ďakujem žiakom za tvorivosť. Zažili sme pri predstavovaní exponátu aj vlastný pokus na záhrade, koncertnú skladbu zahratú na našej ZUŠ, boje s materiálom, technologickými postupmi, smiech aj slzy. Víťazmi sú všetci, ktorí sa nevzdali  a dokončili svoj zámer.

S.Vargová